"Офіцер, який розчинявся в роботі": у Дніпрі знайшли застреленим полковника поліції

27 июня 2020 г. в 23:01

Препарати на основі канабісу активно застосовують у США, Канаді, Бельгії, Франції та інших країнах.

У суботу, 27 червня, близько двох сотень людей під Офісом президента у Києві вимагали легалізувати медичний канабіс. Серед учасників акції були тяжкохворі українці та їхні рідні. Для них препарати на основі марихуани – це ефективне знеболювальне, яке може полегшити страждання та самопочуття загалом.

Президент України Володимир Зеленський відреагував на вимоги активістів та пацієнтів. Про це йдеться в сюжеті ТСН.19:30.

На "Конопляному марші свободи" усі вигукували слово "легалайз" - тобто узаконення обігу медичного канабісу. І тримали таблички з різними написами. Але сенс один - дозволити марихуану з лікувальною метою.

"Я не розумію, чому те, що може лікувати людей, те, що може допомагати, у нашій країні перебуває у такій регуляції і за це ще можна сісти за грати", - каже учасник маршу Михайло Миколишин.

"Онкопацієнтам актуальний канабіс, оскільки розвивається безсоння, втрачають апетит, нудота є. Один препарат може вирішити весь спектр проблем", - додає онкохвора пацієнтка, керівниця ГО "Афіна. Жінки проти раку" Ніна Резніченко.

Препарати на основі канабісу активно застосовують у США, Канаді, Бельгії, Франції та інших країнах. Лікарі їх виписують при хронічних болях, епілепсії, астмі та лікуванні посттравматичного синдрому у військових. Українські науковці хочуть досліджувати такі препарати, однак це забороняє українське законодавство.

"Перспективні ліки створюють по всьому світі на основі вивчення механізмів дії конабіоїдів. Забороняти його вивчати - це дикунство", - каже професор медицини Віктор Доценко.

Змінити ситуацію може ухвалення законопроєкту, який би дав доступ до лікувальних конопель хворим пацієнтам. Торік за документ не проголосували, бо відкликали з парламенту. І більше депутати не поверталися до цього питання.

"Мова йде про доступ до медичного канабісу, що уряд намагався робити від 2016 року. І що було повністю зупинено восени минулого року", - пояснює громадський діяч Тарас Ратушний.

tsn

EXMO affiliate program