Огризко назвав напрямок, з якого Путін готується напасти на Україну (Відео)

10 июня 2021 г. в 22:00

Генштаб армії Росії за вказівкою Путіна інтенсивно готує план вторгнення в Україну через територію Білорусі. І дозволу Лукашенка на виконання цього плану Путін запитувати не буде.

Про це міністр закордонних справ України у 2007-2009 роках, керівник Центру дослідження Росії Володимир Огризко заявив в інтерв’ю телеканалу “Еспресо.TV”.

“Я більш ніж впевнений, що такі плани якщо не розроблені, то розробляються в Генштабі в Москві. Наш східний фланг вже є доволі сильно захищеним та зміцненим, і в Москві розуміють, що сунутися туди, це означає отримати доволі сильно по зубах, кажучи лексикою Путіна. Так само отримають і вони по зубах, коли там полізуть в Україну. Але стосовно північного флангу, то це поки що найменш захищена частина української території, і тому ці побоювання мають під собою підстави”, – сказав Огризко.

Український дипломат підкреслив, що Україні зараз слід дуже активно посилювати свою обороноздатність на північному кордоні з Білоруссю.

"Я дуже сподіваюсь, що українська влада розуміє цю загрозу і робить належні кроки, щоб північний фланг був зміцнений, щоб там була обладнана відповідна інфраструктура в разі можливого використання білоруської території російськими військами. А, повірте, Путін не питатиме Лукашенка ні про що", - застеріг експерт Центру дослідження Росії.

EXMO affiliate program