Окупанти атакують позиції ЗСУ з повітря, прикриваючись дронами ОБСЄ (Відео)

20 мая 2020 г. в 14:12

Армійці впевнені: керують дронами досвідчені військові, адже щоби зробити аеророзвідку, потрібні певні навички.

На Донеччині бойовики приховують розвідку своїх дронів, запускаючи їх одночасно з безпілотниками ОБСЄ, а роботу снайперів маскують кулеметними чергами. Як діють у цих випадках українські захисники, розповість журналістка "5-го" Олена Уланова.

Ворожі укріплення на цій ділянці приховані скелястим рельєфом місцевості. Відстань між позиціями – не більше кілометра. Провокації окупанти влаштовують щодня.

"Вони можуть використовувати і АГС, і СПГ, і міномети 82-го калібру, і можуть скидати з квадрокоптерів – безпілотників свого роду – також заборонені Мінськими угодами різні бомбочки. Націлюються на окопи", – розповів боєць "Гірський".

До лав Збройних сил мешканець Львівщини із позивним "Гірський" долучився 3 роки тому. До цього працював охоронцем у групі швидкого реагування – захищав підприємців від грабіжників. Але відчув громадський обов'язок стати на захист країни.

"На Україну нападає агресор, у даному випадку – це Росія, іншими словами кажучи Московія, то потрібно набирати сили, брати автомат у руки і захищати країну, у якій ми живемо, тобто не тільки себе, а й усіх рідних, близьких. Якщо ми хочемо бути у вільній, незалежній Україні", – наголосив військовослужбовець.

Армійці розповідають: провокації на цій ділянці фронту окупанти влаштовують постійно.

"Зараз по всій лінії розмежування працюють постійно снайпери, просто з періодичністю вони міняють позиції. Ну, і зазвичай працює не один, а кілька осіб у парі працюють. Ворожі снайпери – це не прості піхотинці. Вони працюють не на одному місці, а постійно змінюють своє місце дислокації. Цим вони не дають розслаблятися", – пояснює "Девіс".

Роботу своїх снайперів противник прикриває стріляниною. Тож, українські захисники знають: коли починають працювати ворожі кулемети, на полювання виходять снайпери російських найманців.

Завдати шкоди українським захисникам окупанти намагаються і за допомогою дронів. Над позиціями Збройних сил їх запускають майже щодня.

"Вони за нами спостерігають. Намагаються свої підняти, коли ОБСЄ піднімає – вони свої піднімають, скидають ВОГи, провокують. У них хороша техніка. Я думаю, що Росія їм допомагає. І не тільки допомагає, тут їхні бійці професійні, скажемо так", – зауважує армієць Андрій.

Армійці впевнені: керують дронами досвідчені військові, адже щоби зробити аеророзвідку, потрібні певні навички.

5.ua

EXMO affiliate program