Окупанти Донбасу нарощують заходи бойової підготовки (відео)

30 мая 2020 г. в 14:40

Від початку доби 29 травня, станом на 12:30, обліковано 2 прицільних ворожих обстріли в зоні ООС на Донбасі на Донецькому напрямку.

Такі дані щоденного зведення пресслужби Міноборони України щодо обстановки в районі проведення операції Об’єднаних сил.

Зокрема, вночі біля н.п. Богданівка окупанти знову вели вогонь з великокаліберного кулемету та стрілецької зброї. Наші воїни на цю провокацію відповіли адекватно.

Ще один обстріл окупанти влаштували близько 11-ї години неподалік Старогнатівки, відкривши по позиціях Об’єднаних сил вогонь з підствольних гранатометів та стрілецької зброї. Підрозділи ОС підступні дії ворога без належної відповіді не залишили.

Втрат серед наших захисників немає. Втрати противника уточнюються.

За інформацією ГУ розвідки Міноборони України, командування російсько-окупаційних військ продовжує нарощувати заходи бойової підготовки з’єднань і частин 1 (Донецьк) та 2 (Луганськ) АК.

Зокрема, у 1 АК проведені тренування чергових артилерійських підрозділів та підрозділів ППО з управління вогнем, відпрацюванням нормативів з розгортання на позиціях та підготовки до ведення вогню. Водночас у 2 АК збільшилась інтенсивність заходів бойової підготовки артилерійських підрозділів, на озброєнні яких знаходяться 122, 155-мм артилерійські системи та реактивні системи залпового вогню «Град», з проведенням стрільб як вдень, так і вночі.

При цьому російські пропагандисти, як і раніше, виправдовують підвищення бойової готовності російських окупаційних військ нібито «активізацією агресивних дій з боку ЗС України».

sprotyv.info

EXMO affiliate program