Омелян розповів, чому Україні загрожує "венесуельський" сценарій (Відео)

22 июля 2019 г. в 22:25

Тепер в Офісі президента, парламенті та Кабміні буде повна одностайність, вважає Омелян

В ефірі "5 каналу" міністр інфраструктури Володимир Омелян прокоментував імовірне зосередження влади в Україні в "одних руках" – Офіс президента на чолі з Володимиром Зеленським, більшість у парламенті (станом на тепер до ВР проходить близько 250 депутатів від "Слуги народу") і очевидно, що Кабмін буде сформовано на основі цієї більшості.

Омелян оцінив, що для України означатиме те, що всі гілки влади, крім, імовірно, судової, будуть пропрезидентські і чи збережуться при цьому стандарти демократії за таких умов.

"У нас вже було нещодавнє зщеплення з Януковичем, коли ми бачили, що примітивний і двічі судимий став лідером держави і сформував вертикаль під себе. Ми все думали, що це минеться і це якась ще одна випадкова помилка, а потім ми із жахом прокинулися у 2013-му році і побачили, що це суцільна помилка. І я думаю, що ми точно не можемо повторювати цей шлях із Зеленським", – сказав міністр.

"Він має феноменальну можливість якісно перебудувати Україну. Коли я працював в уряді Гройсмана, іноземці, які приїжджали в якості експертів, вони завжди були шоковані. Уряд напрацьовує рішення – парламент за них не голосує. А коли парламент їх голосує, то президент не підписує. Зараз такого не буде, буде повна одностайність. Це або можливість для якісного стрибка, якісного розвитку і росту українського економіки 10-15% щороку, або це шлях до диктатури, венесуельський варіант, коли через телевізор включать теплу ванну, все добре все добре, доріг немає, зарплат немає, ціни шалені, але ви терпіть, бо десь щось колись буде. Треба буде тоді реагувати і публічно, мабуть, теж", – підсумував Омелян.

Як Омелян оцінює перші місяці роботи Зеленського і його команди, дивіться у повному відео інтерв'ю:

5.ua

EXMO affiliate program