Онкологія і COVID-19: в Одесі не змогли госпіталізувати хворого, він помер (відео)

20 октября 2020 г. в 19:31

Як стверджує волонтерка, в місті вже закінчилися концентратори з киснем.

В Одесі лікарі не змогли госпіталізувати тяжкохворого чоловіка з підтвердженим коронавірусом. Волонтери намагалися врятувати чоловіка, що вже задихався, але він помер просто у швидкій.

Про це повідомила волонтерка Катерина Ножевнікова.

Лікарі онкохворому з критичною сатурацією порадили звертатися до сімейного лікаря. На опублікованому відеозаписі чутно, як людина задихається і ледь говорить. За словами медика, у них немає кисню, а онкоцентр не приймає ввечері хворих через швидку.

"Якщо у вас онкологія і вам не пощастило захворіти на COVID-19 - ви приречені. У держави немає для вас кисню, а онкоцентр працює від 9 ранку... Вам телефоном допоможе сімейний лікар. Напевно, він зможе телефоном передати вам кисень", - написала Ножевнікова.

Волонтери знайшли швидку з киснем, але чоловік попри реанімаційні дії помер.

Згодом до Катерини Ножевнікової звернулась дочка іншої інфікованої коронавірусом жінки з критичною сатурацією. За її словами, інфекційна лікарня відмовилась приймати хвору через те, що там не було місць. До цього жінка з ушкодженнями легенів до 75% була вже підключена до апарату ШВЛ в приватній лікарні. Але грошей продовжувати лікування у сім'ї не було.

"Тоді ви теж, по суті, приречені. Але спочатку з вас викачають 56 тис гривень за препарат, ефективність якого в лікуванні коронавірусу дорівнює нулю. З екранів звучить впевнене "у нас все добре"... А у нас закінчилися концентратори. Наступна партія через тиждень. І ми не можемо допомогти зараз дихати тим, від кого відхрестилася держава", - написала волонтерка.

тсн

EXMO affiliate program