Оприлюднено відео російського комплексу «Торн» на окупованому Донбасі (Відео)

8 января 2021 г. в 13:10

Міжнародний розвідувальний ресурс InformNapalm опублікував відео російського комплексу «Торн» на Донбасі. Як повідомляється, відео було відзнято у січні 2019 року в окупованій Макіївці.

Ми знаходили фото техніки у профілях бойовиків, проводили геолокацію і публікували координати розміщення російських комплексів «Торн» біля Донецького аеропорту та на військовій базі бандформування «Спарта» в м. Донецьк. Проте на відео комплекс потрапив вперше, – написали у пресрелізі волонтери-розвідники.

Починаючи з 2015 року, волонтери InformNapalm неодноразово ідентифіковували цей комплекс на Донбасі. Попередні рази комплекс вдавалося знайти по фото у профілях бойовиків, та згодом встановити їхню геолокацію.

На цьому відео видно, як машини російського комплексу «Торн» рухаються у місті Макіївка по вулиці Героїв Сталінграда в напрямку вулиці Мануїльського (карта Google).

Нагадаємо, що 10 лютого 2019 у звіті Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ також з’явилася інформація, що новітній російський комплекс радіорозвідки «Торн» на шасі вантажівки КАМАЗ був помічений поблизу житлового будинку в Новогригорівці.

А в липні 2019 в мережі з’явилося відео, як один з підрозділів ЗСУ 29 червня 2019 знищив комплекс радіорозвідки «ТОРН» поблизу населеного пункту Майорове, Донецька область. Волонтери InformNapalm провели фактчекінг інформації про знищення комплексу та визначили точні координати знищення російських систем: 47°29’50.2″N 37°58’31.6″E.

Росія продовжує постачати озброєння і використовувати на окупованому Донбасі свою новітню військову техніку.

Про це свідчать не тільки фотодокази в соцмережах російських бойовиків та звіти СММ ОБСЄ, а й фото та відео, які передають українським волонтерам місцеві мешканці.

texty.org.ua

EXMO affiliate program