Ошукали 30 людей: правоохоронці затримали злочинців, які на платформі оголошень обманювали покупців

25 сентября 2020 г. в 18:47

Кіберполіція викрила зловмисників, які ошукали громадян на чверть мільйона гривень. Про це повідомляють "Надзвичайні новини" з посиланням на Нацполіцію.

Зазначається, що фігуранти на платформі оголошень розміщували інформацію з продажу колекційних моделей автомобілів та меблів. За товар вимагали повну передплату, після – зникали. За такі дії їм загрожує до восьми років за ґратами.

Кіберполіція встановила, що до таких дій причетні двоє родичів, мешканці Мелітополя. Фігуранти на платформі онлайн-оголошень розміщали інформацію щодо продажу колекційних моделей автомобілів та меблів. Головною умовою продажу була повна передплата. Гроші потерпілі перераховували на банківські картки одного з фігурантів.

Після отримання передоплати - оголошення щодо продажу товарів видаляли.

Ошуканих громадян блокували та додавали у «чорний список». При цьому ніякий товар їм не направлявся.

За попередніми даними, від дій зловмисників постраждало понад 30 громадян. Матеріальні збитки складають близько чверті мільйона гривень.

Правоохоронці провели обшуки за місцем мешкання фігуранта. За результатами вилучено мобільні телефони, банківські картки, флеш носії. Вилучене буде направлено на проведення відповідних експертиз. Після результатів експертиз буде вирішено питання щодо оголошення підозри.

За даним фактом відкрито кримінальне провадження за ч. 3 ст. 190 (Шахрайство) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк від трьох до восьми років.

Надзвичайні новини

EXMO affiliate program