Останнього жителя села у Вінницькій області з'їли собаки

1 ноября 2010 г. в 11:29

На Вінниччині знайшли останки останнього мешканця села Вікторівка під Козятином, 62-річного Валерія Борецького.

 

Борецький зник ще наприкінці серпня, а його тіло виявили лише через три тижні. Собаки та лисиці залишили від чоловіка одні кістки, не чіпали лише ноги, бо він був узутий в гумові чоботи – за ними його і упізнали.

За словами голови сусіднього села Воскодавинці Юрія Білика, у день свого зникнення Валерій був нетверезий. Він поскаржився, що буря повалила дерево біля його будинку, воно впало на дроти і не стало електрики.

Пізніше стало відомо, що того дня Валерій додому не пішов. Увечері його бачили біля сільського бару. Одна з жінок розповіла, що його сильно побили. Все обличчя - у крові. Так само побитим його бачили доярки, які в неділю вранці йшли на ферму.

"Ферма у нас розташована між селами Воскодавинці та Вікторівка. Там вони його і зустріли. Вочевидь, йшов додому", - розповів Юрій Білик.

Пізніше один із селян звернув увагу, що в Борецького дуже реве худоба (він тримав корів, биків, свиней). Господаря ніде не знайшли. Передали його сестрі, але до пошуків приступили не одразу – сподівалися, що чоловік сам знайдеться.

"Чому мені ніхто не сказав, що брата побили, не можу зрозуміти. Про це я вже дізналася, коли його не стало", - каже з цього приводу сестра покійного Ядвіга.

П'ятнадцять добровольців - чоловіки, жінки і навіть діти - протягом двох днів кілька разів обійшли село і його околиці в пошуках Валерія. Міліція теж шукала, але марно. Через три тижні після того, як останній раз бачили Валерія в Воскодавинці, на його скелет наткнулися двоє молодих хлопців, які приїхали на мопеді з Козятина.

Існує процедура зняття з реєстру безлюдних населених пунктів. Робить це Державне управління статистики на підставі поданих документів. Сільський голова Воскодавинці детально не знає, які саме необхідні документи. Каже, буде консультуватися з цього приводу в районі.

"Разом з Валериком померла Вікторівка", - кажуть у Воскодавинці.

Згадують, що коли там був і колгосп, і сільська рада. А жителів налічувалося більше, ніж у Воскодавинці. Зараз у Воскодавинці 284 особи. Це єдине село в Козятинському районі, де мають позитивний показник з приростом населення. Зовсім інша ситуація в сусідньому селі Корітовата. Там залишилося приблизно 50 будинків.
 

Источник: tsn.ua
EXMO affiliate program