Партизан із передмістя Харкова викрав російський танк (відео)

15 мая 2023 г. в 20:00

Партизан із прикордонного селища Слатине Дергачівської громади Віктор Кічук викрав російський танк. Історію учасника опору розповіло "Суспільне".

Слатине – це селище за 12 км від кордону. До вторгнення РФ там мешкало близько 7 тис. осіб.

Віктор Кічук раніше займався бізнесом. Про початок війни дізнався від дочки, яка повідомила про обстріл. Найстрашнішими вважає перші два дні, коли люди не знали, яка ситуація і що буде далі.

З перших днів вторгнення Кічук та його соратники збирали інформацію про розташування та переміщення російської техніки та відправляли її українським військовим до Харкова.

"25 лютого біля Слатино підбили колону російських "Градів", у них були пробиті колеса. Ми встигли забрати все, що потрібно. Передали все хлопцям із ЗСУ, все поїхало на роботу. Ще ми знайшли бензовоз у Безруках - у ньому було паливо, ми його злили та віддали військовим, а ще людям, які хотіли виїхати”, - розповів Кічук.

1 березня місцеві жителі повідомили, що у полях багато підбитої російської техніки. Віктор Кічук і його побратими вирушили на місце і знайшли російський танк, що застряг, який кинув екіпаж. Танк викопали, перегнали в інше місце та віддали українським військовим. Після цього Віктор не міг повернутися додому, бо росіяни розшукували його за викрадення танка. Про це Віктору повідомили по телефону знайомі з Козачої Лопані, яка вже була окупована.

Після 1 березня Віктор Кічук вивіз сім'ю у безпечне місце, а сам залишився допомагати військовим – стояв із ними на блокпостах. У бійців ЗСУ він отримав позивний "Вітя - Танчик".

Рік Віктор був із військовими. Контактував із окупованими територіями, звідки місцеві жителі повідомляли дані про позиції російських підрозділів. Здобувши ці дані, українські артилеристи відкривали вогонь.

У жовтні 2022 року Віктор отримав повістку та пішов оформляти документи. Але на медкомісії у нього виявили захворювання та зробили операцію. Наразі Віктор Кічук відновлюється після операції.

sq.com.ua

EXMO affiliate program