Перша бойова втрата в 2021 році: російський снайпер три години не давав евакуювати тіло українського військового — боєць ЗСУ

12 января 2021 г. в 19:00

Українські військові три години не могли евакуювати тіло загиблого бійця 56-ї окремої мотопіхотної бригади під Пісками на Донбасі через постійні обстріли, повідомив один з бійців.

Військовослужбовець ЗСУ Олександр, відомий за ніком Falcon у Twitter, розповів, що евакуаційна група потрапила під обстріл ворожого снайпера.

«Три години не могли евакуювати загиблого. Снайпер відпрацював і по кулеметнику, який прикривав групу. Пробив короб та влучив в бронеплиту — відбувся синцем», — написав він.

За даними 56-й бригади, напередодні обстрілу російські найманці знищили камеру відеоспостереження на позиції біля Пісків.

«Перед Новим роком вони підстрелили одну камеру. Двома пострілами вивели її з ладу. На днях ще одну», — повідомили українські військові волонтерам благодійного фонду Повернись живим.

За даними фонду, російські окупаційні війська цілеспрямовано знищують мобільні комплекси відеоспостереження на позиціях українських військових на Донбасі, оскільки вони «заважають їм вбивати українських воїнів».

«Подібна тактика не нова, і ворог й надалі діятиме саме так, залишаючи наших бійців без очей. Ближче до весни їхня активність буде тільки зростати», — наголосили волонтери.

Наразі українські військові втратили три камери.

nv.ua

EXMO affiliate program