«Під кайфом і з вітерцем»: у столиці зупинили автомобіль без лобового скла

6 февраля 2023 г. в 12:00

Столичні патрульні зупинили машину, якою керував водій з ознаками наркотичного сп’яніння.

Китайський автомобіль Brilliance, що мчав без лобового скла, помітили на в’їзді до Києва. Тож інспектори наказали водію зупинитися. Як розповіли у патрульній поліції Києва, спілкуючись з чоловіком, правоохоронці помітили у нього ознаки наркотичного сп’яніння.

За допомогою інформаційних баз інспектори дізналися, що водій уже притягався до адміністративної відповідальності за п’яну їзду й суд позбавив його права керування.

Викликав своєю поведінкою підозру й пасажир легковика. Під час поверхневої перевірки патрульні знайшли у чоловіка пристрій для програмування ключів від авто, який використовують автовикрадачі. Крім того, в мобільному телефоні пасажира виявили листування з номерами російських операторів.

Оскільки обидва чоловіки раніше мали проблеми з законом патрульні викликали на місце події співробітників управління карного розшуку. Водночас інспектори склали на водія адмінпротокол за повторне протягом року водіння у стані сп’яніння ч. 2 ст. 130 (КУпАП). Порушнику загрожує 34 тисячі гривень штрафу з позбавленням права керування авто терміном на три роки.

А за те, що сів за кермо після того, як суд одного разу вже забрав у нього водійське посвідчення, на чоловіка винесли постанову за ч. 4 ст. 126 (КУпАП). Йому доведеться сплатити ще 20 тисяч 400 гривень штрафу.

vechirniy.kyiv.ua

EXMO affiliate program