Під крик "Ура!": у Болгарії політик скинув із балкона прапор України (відео)

10 марта 2023 г. в 14:00

Кандидат у депутати Атанас Стефанов заявив, що зняв синьо-жовтий прапор на знак протесту проти "спроби втягнути Болгарію у катастрофічну війну". Також він назвав українців "фашистами".

У столиці Болгарії Софії кандидат у народні депутати Атанас Стефанов зняв прапор України з будівлі столичного муніципалітету та викинув його з балкона під крик "Ура!". Відповідне відео було опубліковано на сторінці болгарської політичної партії "Мир" у Facebook.

На відео можна побачити, як Стефанов тримає в руках український прапор, говорячи: "Геть із Болгарії фашистські українці".

"Ми зняли фашистський прапор, якому там нагорі не місце. Його там давно не було. Смерть фашизму, ми не узаконюватимемо фашистів і Голокост", — додав політик, спустившись униз.

У підписі до публікації йдеться, що Атанас Стефанов виступає проти вивішування на адміністративних будинках інших прапорів, крім болгарського. Він також заявив, що його дії є протестом проти нібито навмисного поділу громадян Болгарії.

На думку Стефанова, заклики до визначення чіткої позиції щодо збройного конфлікту між Росією та Україною є спробами втягнути його країну у війну. Політик заявив, що Болгарія має бути "зоною миру".

focus.ua

EXMO affiliate program