Під Одесою під час повітряної тривоги запустили салюти (ВІДЕО)

19 июня 2022 г. в 10:38

У приміському селі поблизу Одеси невідомі під час повітряної тривоги запустили салюти.

Готуйтеся, до вас вже виїхали, — заявив речник Одеської військової адміністрації Сергій Братчук.

Інцидент стався в Одеському районі у селі Крижанівка. Цей населений пункт розташований на березі Чорного моря.

Братчук нагадав про попередній подібний випадок в Одесі: тоді «автори» феєрверку сплатили великі штрафи.

Думаю, що самі одесити все напишуть, що думають про таких порушників законодавства, які під час повітряної тривоги запускають салюти. А поліції — щира подяка, — розповів голова ОВА.

У Києві 17 червня голова столичної військової адміністрації Микола Жирнов заборонив у Києві використання піротехнічних засобів та гучну музику. Він пояснив, що недотримання режиму тиші негативно впливає на психоемоційний стан киян в умовах широкомасштабної російської збройної агресії та очікування ракетних ударів.

Крім піротехніки та гучних співів, у Києві заборонили трансляцію розважальної музики з використанням звуковідтворювальної апаратури, а також користування іншими гучномовними установками.

У столиці ще у 2019 році міськрада заборонила феєрверки та іншу піротехніку на період російської збройної агресії, але на практиці люди не завжди дотримувалися цієї заборони.

У МВС заявляли, що заборона на піротехніку від місцевої влади не передбачає змін до законодавства. Цього разу Жирнов доручив столичній поліції контролювати заборону на піротехніку та дотримання режиму тиші.

Ракурс

EXMO affiliate program