«Підігравання російській пропаганді». Данілов пояснив, чому некоректно використовувати поняття «Донбас» (Відео)

5 апреля 2021 г. в 23:54

Секретар РНБО Олексій Данілов заявив, що використовувати поняття «Донбас» некоректно, тому що воно цілеспрямовано використовується спецслужбами РФ починаючи з 2000 року, і особливо активно з 2014 року.

Про це він написав у Facebook.

За словами Данілова, мета використання цього поняття — це «протиставлення і штучне виокремлення певного регіону України як території, яка начебто має особливі права і статус, що дає у подальшому підстави обґрунтувати створення й існування державних псевдоутворень».

«Навіть поверхневий моніторинг будь-яких російських державних інформаційних ресурсів дасть повне уявлення і докази щодо місця «Донбасу» в російському інформаційному порядку денному: «вибір Донбасу», «ущемлення прав народу Донбасу», «розмова з Донбасом», «народ Донбасу», «ополчення Донбасу», «влада Донбасу», — сказав він.

Данілов заявив, що «вживання терміну „Донбас“ сьогодні - це постійне підживлення російського антиукраїнського наративу і підігравання російській пропаганді».

В кінці березня секретар РНБО Олексій Данілов закликав не називати території Донецької та Луганської областей «Донбасом», оскільки цей термін нав’язаний Росією.

Інтерв'ю з секретарем РНБО Олексієм Даніловим

nv.ua

EXMO affiliate program