Підприємці міста на Львівщині по-особливому відреагували на «червону» COVID-зону (Відео)

18 августа 2020 г. в 10:42

Очільники міста Самбора, що на Львівщині, звернулися до президента та уряду з проханням переглянути показники захворюваності.

До “червоної” карантинної зони Самбір внесла державна комісія з надзвичайних ситуацій через різке збільшення хворих у місті. Натомість міський голова переконує: кількість недужих навпаки зменшується.

Поки Київ із 10 тисячами хворих потрапив у “жовту” COVID-зону, у Самборі на Львівщині 178 інфікованих і червоний колір на коронавірусній мапі. Утім дотримуватися суворих правил там наміру не мають. Місцеві депутати зібралися на засідання і вирішили дозволи підприємцям працювати у звичному режимі, попри постанову уряду. Як живе місто дізналася кореспондентка “5 каналу” Марта Шикула.

Ближче до обіду буквально на очах один за одним зачиняються непродовольчі магазини, кафе та ресторани.

Шість поліцейських патрулів у Самборі інспектують, як підприємці виконують урядову постанову. На несумлінних бізнесменів складають протоколи.

Від початку спалаху коронавірусу у Самборі виявили 178 хворих, з них 65 уже одужали.

Аби вирішити, чи підтримати урядову постанову та запровадити суворий карантин, народні обранці разом із мером зібралися на позачергову сесію, щоправда, закриту.

Карантинні обмеження самбірські депутати вирішили ігнорувати. Попри постанову уряду місцеві чиновники дозволили підприємцям працювати у звичному режимі. Кафе, ресторани, магазини та транспорт роботу не припиняють.

Міські чиновники звернулися до президента та уряду з проханням переглянути показники захворюваності міста та виключити Самбір із “червоної” зони. А от поліцію просять підприємців не штрафувати.

7days-ua.com

EXMO affiliate program