Підрив Корнета був не вигідний Пасічнику, зате вигідний Москві, — Діхтяренко (відео)

16 мая 2023 г. в 20:30

Ватажки угрупування “ЛНР” побудували в окупованому Луганську жорстку структуру влади, частиною якої є “міністр” Ігор Корнет, тому замах на нього невигідний Леоніду Пасічнику. Зате в Москві Корнета могли б хотіти усунути.

Про це написав в своєму телеграм-каналі головний редактор “Реальної Газети” Андрій Діхтяренко.

“Якщо і справді Корнет був метою – у цьому нічого дивного. Тут можна пожартувати про помсту з боку Ігоря Плотницького, але й без нього на окупованій Луганщині багато хто хотів би “підстригти” Корнета за допомогою гранати. Корнет беззаконня, але системний – насправді, він у тандемі “Пасічник – Корнет” просто завжди грав роль поганого поліцейського. Грабували регіон вони завжди вдвох”, — написав він.

Проте зацікавленими в ліквідації Корнета є не ватажок угрупування “ЛНР”, а певні кола в Москві.

В перспективі Корнета можуть відправити у відставку “за станом здоров’я”.

“Ще раз повторю, бо зараз усі будуть писати про те, що, мовляв, це “в них був конфлікт із Пасічником”: підрив Корнета найменше вигідний саме Пасічнику. Корнет — важлива частина збудованої Пасічником структури влади у “ЛНР”. У Москві Корнета не люблять, тому що на нього надходить багато скарг з боку його жертв (скаржаться ті, хто вижив, а не прикопаний корнетівськими ментами у посадках, звичайно). І одна зі спецслужб цілком могла організувати таку ліквідацію, як у випадку із Захарченком, який намагався грати в самостійність. Але для Пасічника Корнет — і джерело годівлі, і громовідведення. Не стане Корнета, потім приберуть і “в.о. голови ЛНР””, — написав головний редактор “Реальної Газети”.

realgazeta.com.ua

EXMO affiliate program