Підрив вбивці в Києві: подробиці гучної справи про зникнення водія Тараса Познякова

25 марта 2019 г. в 23:26

У суботу пізно ввечері у Голосіївському районі Києва, в одній з квартир, в будинку на проспекті Науки, 11, прогримів вибух. Внаслідок події загинув 28-річний чоловік. Попередньо, це Луан Кінгисепп на прізвисько Лука, підозрюваний в причетності до гучної справи про зникнення львів'янина, водія сервісу з пошуку попутників Тараса Познякова.

За даними поліції, 23 березня близько 23:00 в квартирі спрацював саморобний вибуховий пристрій. Імовірно, через необережне поводження.

"Особу загиблого встановили, це громадянин Російської Федерації, який перебував у розшуку за скоєння вбивства в Україні. Він знімав квартиру на проспекті Науки. При огляді на місці вилучили фрагменти вибухового пристрою, кілька паспортів різних держав і мобільні телефони", – повідомили в ГУ НП Києва.

Один з паспортів, за неофіційними даними, саме і був на ім'я Луана Кінгисеппа, підозрюваного у вбивстві Тараса Познякова.

4 квітня виповниться три роки з моменту зникнення Тараса. Нагадаємо, молодий хлопець їхав на своєму авто зі Львова до Києва і по дорозі підібрав двох попутників. До столиці він так і не дістався. Востаннє водія бачили на заправці в передмісті, в селі Бузова, в супроводі двох чоловіків, а пізніше в Києво-Святошинському районі була знайдена його машина зі слідами від куль. Тіло хлопця так і не виявили, незважаючи на масові і тривалі пошуки.

Одного з підозрюваних, Дмитра Голуба, правоохоронцям вдалося затримати в Хмельницькій області. Він під арештом, але про те, що трапилося, так нічого і не розповів. Зі смертю другого підозрюваного шанси дізнатися про долю Тараса стали ще меншими. Хоча батьки Познякова досі не перестають сподіватися, що їх син все ж таки знайдеться живим.

"Любимо, віримо, чекаємо разом з твоїми кращими в світі друзями, Тарасик! Також з тими, які стали твоїми друзями за ці три роки. Ти наш промінчик сонця і радості! Знаємо, що віра і любов все переможе", – написав кілька днів тому в Facebook Олександр Позняков.

Також і мати, і батько діляться в соціальних мережах посиланнями про загиблого підозрюваного.

"Практично в центрі Києва жив ... Розшук у нас не працює", – коментують люди.

СЕГОДНЯ

EXMO affiliate program