Підроблені COVID-сертифікати в Києві: лікарі продавали свідоцтва по 6 тисяч за штуку

10 января 2022 г. в 23:00

Київська прокуратура та СБУ викрили банду лікарів, які займалися підробкою свідоцтв про вакцинацію від COVID-19 за грошову винагороду.

"До групи осіб входили лікарі та працівники однієї з лікарень Києва, що організували протиправну схему з незаконної видачі міжнародних свідоцтв про вакцинацію від COVID-19",- повідомляє пресслужба Київської міської прокуратури 10 січня.

Вартість одного підробленого міжнародного сертифіката варіювалася від 4 до 6 тисяч гривень.

Злочинна схема

Один з учасників банди шукав "клієнтів" і приймав від них замовлення.

Дані "клієнта" передавали "своїм" медичним працівникам.

Відомості про псевдовакцинацію "клієнта" передавалися іншим членам злочинного угруповання, які вносили їх в електронну систему eHealth для подальшого завантаження в Єдиний портал держпослуг "Дія".

Отримані від "клієнта" гроші переводилися на рахунок ще одного члена угруповання, який через деякий час їх переводив в готівку і і розподіляв між членами банди.

"В даний час на підставі постанов суду проведені обшуки в одній зі столичних лікарень і місцях проживання фігурантів", - повідомляють у прокуратурі.

Всього в ході обшуків вилучили документи, які підтверджують протиправну діяльність, і грошові кошти - всього на суму понад 1,8 мільйона гривень.

Інші випадки шахрайства

На Київщині суд оголосив вирок 43-річній жінці за фактом шахрайства. Вона обкрадала співробітників магазинів і аптек.

У Білій Церкві, що на Київщині шахраї обікрали ветерана Другої світової війни. 98-річний чоловік замовив собі слуховий апарат, але так його і не отримав.

/novyny

EXMO affiliate program