Підводні сили росіян відступили до Новоросійську (ВІДЕО)

21 сентября 2022 г. в 04:00

Майже всі підводні човни російського чорноморського флоту остаточно перебазувалися до Новоросійську - тому що в окупованому Севастополі їм загрожує бавовна.

В одному з регулярних публічних звітів британської розвідки від 20 вересня було підтверджено наше спостереження про те, що ще з другої половини серпня росіяни передислокували всі свої підводні човни з Севастополю до Новоросійська.

Таким чином вони намагаються захистити свої підводні сили від повітряних атак безпілотників безпосередньо у Севастополі - після неодноразових випадків "бавовни" та прильотів дронів до будівель штабу чорноморського флоту росії.

Деталі про це - у нашому відеосюжеті про морські новини та дії російського флоту.

У Севастополі може залишатися лише один більш старий підводний човен "Алроса", на якому завершують ремонт та модернізацію, які були розпочаті ще у 2014 році. Інші субмарини - це чотири підводних човни проекту 636.3, які здатні нести по 4 крилаті ракети "Калібр" для ураження наземних та надводних цілей, та торпеди проти кораблів та підводних човнів.

Зазначається також, що росіяни у 2014 році мали однією з важливих причин окупації Криму саме забезпечення базування свого чорноморського флоту.

uc.od.ua

EXMO affiliate program