План України щодо Донбасу: Кравчук зробив уточнення про закінчення війни (Відео)

19 ноября 2020 г. в 04:01

Україна йде до миру на Донбасі, використовуючи всі реальні для цього можливості. Чи запанує мир на Донбасі на початку наступного року, як це передбачає представлений на мінських переговорах план України, поки невідомо.

Про це голова української делегації в Тристоронній контактній групі Леонід Кравчук заявив в ефірі телеканалу “Україна 24”.

На запитання, чи вірить він, що війна на Донбасі завершиться вже на початку 2021 року, Кравчук відповів:

“Я вірю, що війна закінчиться, але стверджувати, що вона закінчиться в той термін… у мене є сумніви. І мабуть це не найголовніше , що в один день закінчиться війна. Ми маємо йти до миру – оце найголовніше. Україна йде до цього, використовуючи усі реальні, наголошую, можливості”, – сказав Леонід Кравчук.

Як повідомляла ІА “7 Днів Україна”, раніше Леонід Кравчук представив на засіданні Тристоронньої контактної групи з мирного врегулювання ситуації на Донбасі “План спільних кроків”. За цим планом Україна пропонує сторонам конфлікту заходи, при виконанні яких війна на Донбасі може бути припинена на початку 2021 року, а вже у березні 2021-го після демілітаризації нині окупованого Донбасу там можуть відбутись вибори за українським законодавством.

Учасники Мінських переговорів на засіданні Тристоронньої контактної групи минулого тижня взяли цей план України за основу для подальшого опрацювання.

7days-ua.com

EXMO affiliate program