По справі про причетність до окупації Херсонщини арештували майно Дмитра Табачника

10 января 2023 г. в 20:00

СБУ повідомила про арешт майна колишнього міністра освіти і науки Дмитра Табачника по справі про його причетність до окупації Херсонщини.

Про це Служба безпеки України повідомила на своїх сторінках у соцмережах. Сума арештованого майна складає більше 2 мільйонів доларів.

За поданням української спецслужби, арештовані половина квартира в історичній частині Києва, житловий будинок і 5 земельних ділянок на майже 1 гектар.

Також арештований банківський рахунок зі 147 тисячами доларів. До усього цього входять і активи, що Табачник переписав на родичів.

Дмитру Табачнику інкримінують державну зраду у вигляді участі у встановленні окупаційного режиму в Херсонській та Запорізькій областях.

Він координував та організовував діяльність гауляйтерів Сальдо і Балицького у сферах охорони здоров’я, освіти і підготовки до російських “референдумів”.

1 травня 2022 року Табачник сконтактував Володимира Сальдо і Євгена Балицького з заступником міністра охорони здоров’я Росії Андрієм Плутницьким.

18 червня Дмитро Табачник переписувався з Сальдо щодо зустрічі останнього з так званим “головою” окупаційного “МНС” Криму.

А 25 і 26 липня Табачник збирав у Володимир Сальдо і Євгена Балицького інформацію про кількість об’єктів інфраструктури, медичних і навчальних закладів.

Це потрібно було для підготовки розпорядчого документа щодо їх охорони. За все це Дмитру Табачнику загрожує 15 років в’язниці або довічне позбавлення волі.

мост

EXMO affiliate program