По-звірячому побив та втопив: на Кегичівщині підлітка підозрюють у жорстокому злочині (відео)

25 сентября 2020 г. в 21:18

У селищі Слобожанське, що в Кегичівському районі, 19 вересня на березі ставка місцеві знайшли понівечене тіло 32-річного чоловіка.

Володимир Койнаш допомагав правоохоронцям діставати мертвого з води. Чоловік зізнається: були шоковані.

Володимир Койнаш, мешканець селища Слобожанське

Он вот так вот лицом вниз лежал. Босый, синяки большие под глазами, ухо синее разбитое. Из глаза кровь текла. И с правой стороны в области виска от такое, наче молотком череп проваленный. Ще и на правом ребре тоже. Ну видать, носаком ударили. Тоже – синяк.

У поліції заявляють: чоловіка жорстоко вбили.

Денис Лещенко, начальник слідчого відділення Кегичівського відділу поліції в Харківській області

Було встановлено наступні тілесні ушкодження у вигляді закритої черепно-мозкової травми, вилив у головний мозок, переломи всіх ребер, внутрішня кровотеча із пошкодженням усіх органів, садна, синці та забої всіх нижніх та верхніх кінцівок. Згідно висновку експерта, смерть потерпілого наступила внаслідок утоплення.

Валентин – так звали чоловіка – неодноразово судимий, кажуть місцеві. Та додають: тільки цього року вийшов із в’язниці, де відбував покарання за дрібний злочин.

Неля Христиніна, мешканка селища Слобожанське

Ну він крав по погребам, все ворував. І, кажуть, магазин десь обікрав і за базаром десь його побили. 02:32 СКЛ 02:49 Його били – він крав.

У вбивстві правоохоронці підозрюють 17-річного Сергія. Хлопець навчається на слюсаря у місцевому ПТУ. Односелищани здивовані, адже, за їхніми словами, він ніколи не мав проблем із законом. Мати підозрюваного у причетність сина до жахливого злочину не вірить, але від коментарів відмовляється.

Мати підозрюваного

Нет, пожалуйста, мы не будем ничего рассказывать.

За версією слідства, 18 вересня неповнолітній заманив чоловіка на ставок та почав його бити. Після викинув Валентина у воду та потопив. При скоєнні злочину також були присутні 16-річний мешканець села Козацьке та 19-річний житель села Антонівка. Один зі свідків запевняє: опинився біля ставка випадково. Мовляв, того вечора разом із товаришем просто гуляв.

Свідок вбивства

Коли я все це побачив, я как би чуть-чуть злякався і почав роздягатися. Думав лізти у воду. Коли я наполовину був роздягнутий, мені Сергій говорить: “Що ти хочеш?” Я йому сказав: “Ти погрався, хвате!” І коли я собірався лізти у воду, він каже: “Залізеш і останешся там!”.

Хлопець стверджує: Сергій забрав у вбитого телефон і ще годину ходив за ними по селищу і погрожував розправою, якщо ті комусь розкажуть про побачене. Також свідок запевняє: Сергій був у нетверезому стані. З журналістами підозрюваний спілкуватися відмовився.

Вадим Старишко, керівник Кегичівського відділу Первомайської місцевої прокуратури в Харківській області

Жорстокий злочин. Не розуміємо ще мотиви цього злочину, тому що хлопець 17 років. Поки можу сказати, що в нього такий шоковий стан такий, на контакт іде, також розповідає про обставини події.

За жорстоке вбивство Сергію загрожує від 7 до 15 років позбавлення волі. На час досудового розслідування суд відправив його до СІЗО без права внести заставу.

objectiv.tv

EXMO affiliate program