Побиття та зламаний ніс: з’явилися нові подробиці масової бійки біля ТРЦ «Гулівер» у Києві (відео)

2 апреля 2021 г. в 22:10

У Києві невідомі напали на мирних мітингувальників. Унаслідок сутички постраждали близько 10 осіб, у одного чоловіка зламаний ніс. За попередніми даними, нападники – охоронці бізнес-центру "Гулівер", що розташований за адресою вул. Спортивна площа, 1А. Про це розповів правозахисник ГО «Стоп корупції» Володимир Литвин.

«Ми спільно з громадськими організаціями «Традиція і порядок» та «Нова столиця» повідомили про проведення акцій громадського протесту, щоб привернути увагу ЗМІ та правоохоронних органів до ситуації, що склалась у Києві. Зокрема, йдеться про велику кількість офісів, які працюють під виглядом кол-центрів. Це інвестиційні шахраї, котрі виманюють у людей (громадян України, а також в іноземців) кошти. Їм нібито пропонують інвестувати, проте після того, як люди вкладають свої гроші, аферисти перестають виходити на зв’язок. Один із таких офісів нами було викрито в бізнес-центрі «Гулівер», проте туди потрапити важко, тож ми вирішили провести акцію під будівлею. Коли ми почали збиратися, першими під'їхали представники ГО «Традиція та порядок». На них напала охорона бізнес-центру», – розповів він.

За словами Литвина, активістів почали «задувати» газом.

«Постраждали близько 10 осіб. Особливо сильно «перепало» двом – в одного зламаний ніс. Потім вже ми прибули на місце події та представники «Нової столиці». Ми почали проводити акцію. Поліція не діяла, жодного нападника не затримано. Упродовж всієї акції, яка тривала близько чотирьох годин, нас провокувала охорона бізнес-центру «Гулівер». Вони були без шевронів, просто в чорному одязі. Підходили до нас, «задували» газом та намагалися виривати плакати – тобто постійно провокували сутичку», – сказав правозахисник.

Литвин також заявив, що керівництву "Гуліверу" варто краще придивлятись до тих, кому вони здають приміщення.

«Цікаво, чи знають в самому «Гулівері», що в них працюють шахраї? Замість того, аби боротись із активістами, краще би стежили за цим. Адже потім до них можуть прийти мітингувати вже кинуті інвестори цієї контори», – підсумував він.

Варто зазначити, що назви подібних компаній надзвичайно важко відстежити, адже реєструються вони доволі регулярно та часто в інших країнах. В одному офісі може бути декілька десятків компаній на одному поверсі.

stopcor.org

EXMO affiliate program