"Похресниця Ванги" ошукала тернополян на майже мільйон гривень

19 сентября 2018 г. в 23:39

У Тернополі шахрайка видавала себе за похресницю ясновидиці Ванги і закликала людей приносити їй цінні речі, щоб відмолити. Потім жінка зникала разом з цінностями. Про це повідомили у відділі комунікації обласної поліції

"Анна Марія – спадкова ясновидиця з Болгарії, похресниця пані Ванги, яка володіє божественним даром та належить до золотої п'ятірки майстрів Болгарії та країн СНД". Оголошення під такою назвою впродовж кількох місяців з'являлося в Тернопільських друкованих виданнях. Цілителька заявляла, що допомагає в сімейних питаннях, позбавляє від бідності й самотності, привертає успіх та удачу, лікує важкі хвороби, а також позбавляє від алкоголізму як при особистих зустрічах, так і по фото", – йдеться в повідомленні.

Жінка приймала людей у квартирі, яку орендувала у Тернополі. До неї за допомогою почали звертатися жителі міста та області. Однак через деякий час люди зрозуміли, що жінка – не ясновидиця, а шахрайка.

Ворожка усім розповідала, що грошей за власні послуги не бере, але усі нещастя в родині – від грошей та коштовностей. Аби зло минуло людину, потрібно принести цінні речі, щоб вона їх відмолила, а потім чистими повернула власнику. Люди так і робили. Хто приносив по тисячі доларів, хто десять тисяч американських купюр. Несли золото та цінні речі", – розповіли в поліції.

Однак, коли клієнти повернулися, аби забрати відмолені гроші та коштовності, жінки у квартирі вже не було. Її мобільний телефон також не відповідав. За попередніми даними, жертвами ворожки стало дев'ять жителів Тернополя та області. Загальна сума збитків – майже мільйон гривень. За словами начальника сектору розкриття майнових злочинів в державному секторі та шахрайства в державному розшуку Віктора Демчана, є й такі, хто заяву до поліції не писав.

Під час перевірки свідоцтва та даних, розміщених в оголошеннях стало відомо, що вони фіктивні. Справжнє ім'я аферистки – Малік Габріела. З'ясувалося, що вона уродженка Молдови 1977 року народження. Нині поліція розшукує зловмисницю.

УНН

EXMO affiliate program