Поліція Латвії відсторонила від роботи подругу чоловіка, який вдарив демонстранта з прапором України

18 июня 2022 г. в 09:04

У Латвії чоловік побив хлопця, який накинув собі на плечі прапор України. Через це співмешканку зловмисника відсторонили від роботи у поліції.

Жінка, ймовірно, допомагала своєму співмешканцю втекти від правоохоронців. Самому ж нападнику вже обрали покарання.

Співмешканку чоловіка, який напав на хлопця з накинутим на плечі прапором України, відсторонили від посади поліцейської. Правоохоронці підозрюють, що вона могла допомогти зловмиснику заховати автомобіль після нападу та втекти.

Тому прокурор виділив у цій справі окремий процес, який скерували на оцінку до Бюро внутрішньої безпеки. Нападника ж засудили до 200 годин примусових робіт. Обвинувачений також виплатив компенсацію моральної шкоди у розмірі 6034 євро.

Адвокат постраждалого заявив, що цей вирок оскаржуватимуть. Він вважає, що в цьому випадку суд повинен був призначити реальний тюремний термін.

Інцидент трапився 20 травня після ходи "За порятунок від радянської спадщини". У Ризі на вулиці Едуарда Смільгіса водій автівки BMW вийшов із салону та побив 19-річного юнака з українським прапором на плечах.

Що це за фашистська ганчірка у тебе?,– прокричав чоловік перед нападом.

Коли на побиття звернули увагу перехожі, зловмисник поїхав з місця події. Однак поліції вдалося встановити його особу, адже друзі постраждалого встигли сфотографувати його та автомобіль. Нападником виявився 38-річний чоловік, який раніше вже потрапляв у поле зору поліції.

Правоохоронці оперативно почали шукати зловмисника. Автівку знайшли у дворі приватного будинку. Чоловік завбачливо замінив на ній державні реєстраційні номери, сподіваючись уникнути покарання. Правоохоронці виявили зловмисника на його горищі – він ховався за димарем.

delfi.lv

EXMO affiliate program