Поліція розшукує сина співвласника «Фокстроту», який розстріляв чоловіка (відео)

23 мая 2020 г. в 07:40

17 травня поблизу села Хотянівка, що на Київщині, стався зухвалий напад на людину. Зловмисник напав на молодого чоловіка та почав стріляти в нього з пістолета. Унаслідок події постраждалий потрапив до лікарні з вогнепальними пораненнями. В інтерв’ю «СтопКору» він розповів, що нападник — син співвласника мережі магазинів «Фокстрот» Олександр Маковецький.

Олександр Маковецький

«Сталося це близько 17 години. Я завозив друга додому. Олександр Маковецький дізнався, що я зараз їду туди. Коли я повертався, перед самим виїздом Маковецький виліз із кущів, де він ховався, перегородив дорогу та наказав виходити з машини. Я вийшов, помітив відразу, що він поводив себе неадекватно. Олександр відразу дістав пістолет та перезарядив його. Він вистрелив мені в ногу, я накинувся на нього, намагаючись вибити пістолет, але в мене не вийшло. Я отримав постріл у живіт, впав. Та попри це, він продовжив випускати в мене всю обойму. Він закінчив стріляти, тільки коли в нього закінчилися набої. Я попросив його викликати «швидку», але той відмовився. Відразу заявив, що йому за це нічого не буде», — розповів потерпілий.

У поліції підтвердили історію, однак прізвище нападника відмовилися називати до завершення слідства.

«Потерпілий їхав за кермом, його зустрів знайомий. Поліція встановила, що це 30-річний житель Києва. У них уже довго триває конфлікт, через що виникла сварка і нападник завдав декількох поранень потерпілому. Він із пораненнями верхніх та нижніх кінцівок перебуває в лікарні. За цим фактом поліція відкрила кримінальне провадження за частиною 4-ю статті 296 Кримінального кодексу України «хуліганство», — розповіла речниця ГУ НП у Київській області Віталія Грохольська.

Наразі поліція встановлює місцеперебування зловмисника, щоб слідчий міг йому вручити підозру.

«Прізвище, на жаль, я не коментую. Існує заборона вказувати прізвище та ім’я, будь-яку інформацію, що може ідентифікувати особу, оскільки поки немає рішення суду», — зазначили у пресслужбі.

Відомо, що на місці події працівники поліції вилучили гільзи.

Санкція статті передбачає позбавлення волі від 3 до 7 років.

stopcor.org

EXMO affiliate program