Полковник ЗСУ спрогнозував час початку масштабного контрнаступу (відео)

10 июня 2022 г. в 23:10

Полковник ЗСУ, воєнний журналіст та військовий експерт Владислав Селезньов спрогнозував ймовірну приблизну дату початку масштабного контрнаступу українських військ.

Про це офіцер розповів в ефірі телеканалу Україна 24.

Владислав Селезньов зазначив, що сили оборони України налічують 700 тисяч осіб. Разом з тим ми маємо «провалля» у співвідношенні кількості зброї та боєприпасів у порівнянні з російською армією.

«По засобах артилерійського ураження – 1 до 5 на користь росії. А в окремих позиціях – 1 до 20. За таких умов проводити ефективну оборону вкрай складно. Українська армія змушена маневрувати», – наголосив Владислав Селезньов.

Тож для того, аби мати можливість проводити контрнаступальні заходи, вважає експерт, Україна повинна отримати західну військово-технічну допомогу: 400 танків, 400 РСЗВ та 400 гаубиць 155-го калібру.

Владислав Селезньов також додав, що для ефективного контрнаступу Україна повинна сформувати 6 батальйонно-тактичних груп чисельністю до 25 тисяч.

«Це чітко вкладається у ту систему цифр, яку озвучив президент України. Сьогодні довжина фронту складає близько 1100 кілометрів. Разом із ЗСУ на цих ділянках працює ще 25 із 32 бригад територіальної оборони. При цьому є ризик ймовірного наступу з боку Республіки Білорусь», – додав офіцер.

Він також нагадав про надзвичайно складну ситуацію в областях, які межують з російською федерацією.

«Комплект сил та засобів, які нині є в українських військ, не дозволяє в повному обсязі виконувати завдання. При цьому люди – не ключове, особового складу достатньо. Питання у тому, на якій військовій техніці виконувати бойове завдання», – наголошує експерт.

Офіцер додав, що Україна робить воєнні розрахунки з урахуванням обіцянок західних партнерів про ту чи іншу військово-технічну допомогу, однак часто ці обіцянки лишаються без реалізації.

Владислав Селезньов наголосив, що якби західні партнери постачали Україні зброю і техніку у належній кількості, то вже у середині серпня українська армія могла б піти у потужний контрнаступ і звільнити всі українські землі від російських окупантів.

konkurent.ua

EXMO affiliate program