Попросив прибрати триколор: в Німеччині росіяни побили добровольця АТО

24 мая 2023 г. в 22:10

В Одельбурзі чоловік підійшов до весільного кортежу, учасники якого розмахували російським прапором, і попросив прибрати його. У відповідь почув тільки лайку, а після того, як 61-річний учасник АТО забрав триколор силою, його побили.

В Німеччині українець Сергій живе вже більше року, і поділився, що така ситуація трапилася з ним вперше. Сам він з Харкова і жив у районі Північна Салтівка, а в 2014 – 2015 роках пішов на фронт захищати Україну.

В Німеччині ставлення до біженців позитивне

До Німеччини Сергій виїхав через місяць після початку вторгнення, коли йому виповнилося 60 років. Він заявив, що ставлення до українців у Одельбурзі, де він і оселився з родиною, дуже хороше.

"У Німеччині до нас, українців, ставлення дуже хороше. Пам'ятаю, якось зачинилися двері в машині, ключів запасних немає, а всередині залишився собака. Викликали майстра, він прийшов за три хвилини і все зробив. Але в Німеччині така послуга, та ще у вихідний день, коштує пристойно. Однак майстер подивився на номери машини, перепитав чи ми з України. Й відмовився від оплати, сказав, що це його подарунок нам. Ось такі тут німці", – розповів Сергій.

Росіяни облаяли українця, повалили на землю і побили

Раніше він не вступав у конфлікти з росіянами. Проте одного для їхав машиною разом з дочкою, і побачив весільний кортеж, і пасажири автівки розмахували російським прапором. Тоді, як згадує Сергій, він вже не зміг стриматися. Чоловік підійшов до машини і попросив прибрати триколор, але у відповідь почув російський мат.

Тоді я вже не стримався, схопив цей прапор, древко поламав, стою з прапором і навіть не знаю, куди його діти. Тут з машини вистрибують троє міцних молодих хлопців, з другої машини ще троє, вибігли їхні жінки. Мат, образи, стали мене штовхати, повалили на дорогу,– повідомив чоловік.

Поліція підтримала українського біженця

Під час побиття донька потерпілого намагалася допомогти, проте їй заважали подзвонити в поліцію, не давали знімати та вибивали телефон з рук. Коли патруль прибув, російське весілля вже забралося геть. Втім, фото автомобілів зробити все ж вдалося, тому, імовірно, нападників таки затримають.

Один з поліцейських пізніше запитав у Сергія, чому він вирвав прапор Росії з рук пасажирів кортежу.

"Я йому пояснив, що в Україні росіяни під цим прапором вбивають українців, дітей, мирних людей. Росія – країна агресор. Поліцейський зі мною погодився", – заявив Сергій.

24tv.ua

EXMO affiliate program