Поранення на передовій комбрига ЗСУ: все, що відомо про обставини вибуху і стан потерпілих (Відео)

14 ноября 2019 г. в 15:28

Командиру 128-ї окремої гірсько-штурмової бригади ЗСУ медики ампутували обидві ноги і жодних прогнозів лікарі не роблять — полковник Євген Коростельов у реанімації на штучній вентиляції легень.

Про такі наслідки підриву комбрига на передовій Донбасу 12 листопада повідомляє ТСН.

За повідомлнням журналістів, які побували і в медичних закладах, і на місці підриву Коростельова, разом із комбригом підірвався і командир взводу батальйону 128-ї бригади молодший лейтенант Шаршуков. У нього також мінно-вибухові поранення, та його стан — середньої важкості.

Обох поранених бійців з лікарні Волновахи 13 листопада доправили у військовий госпіталь Дніпра.

Щодо обставин отримання поранень, то повідомляють журналісти, Коростельов приїхав на передову під Докучаєвськом і з командиром взводу батальйону, який тримає оборону на цій ділянці фронту, пішов оглядати передній край для облаштування нового спостережного пункту бійців ЗСУ. Саме Євген Коростельов опинився в епіцентрі вибуху, який за звуком був схожим на розрив гранати.

Першу інформацію ЗМІ, що Коростельов і Шаршуков могли бути поранені внаслідок ворожого обстрілу, в Оперативно-тактичному угропуванні «Схід» спростовують.

«Інформація по обстрілу не підтверджується, це саме був підрив», — стверджує речник ОТУ і каже, що поки триває розслідування обставин цього вибуху, докладнішої інформації командування ЗСУ надати поки не може.

EXMO affiliate program