Порізи на тілі й призначена дата смерті – наслідки інтернет-ігор у Рівному (ВІДЕО)

24 февраля 2021 г. в 18:40

У мережі з’явилось відео, де 16-річний рівнянин показує порізані канцелярським ножем руки, шию та ноги.

Відео опублікували на Фейсбук сторінці Типове Рівне.

“Це той самий рівненський хлопчина, якого в неділю затримали біля залізничних колій за виконанням смертельних завдань у грі з соцмереж по типу «синій кит». Порізи та вирізані написи на шкірі – результат невиконаних завдань у грі, або самі завдання, які пишуть жертвам так звані куратори. А ще зі слів хлопчини, у нього, як і в 15 інших дітей з аккаунту в інстаграмі, була призначена дата смерті“, – йдеться у повідомленні.

Юнак нещодавно намагався скоїти самогубство, йому завадили перехожі, які викликали поліцію. Хлопець є учасником групи у соціальний мережі, де йому ставлять різні завдання.

Нагадажмо, що за фактом доведення особи до замаху на самогубство, вчинене щодо неповнолітнього, слідчі розпочали досудове розслідування за частиною 3 статті 120 Кримінального кодексу України. В рамках кримінального провадження оперативники із залученням кіберполіцейських встановлюють осіб, причетних до адміністрування групи у соцмережі.

Поліцейські закликають батьків: приділяйте більше часу своїм дітям, ставтеся до них із розумінням зверніть увагу на коло їхнього спілкування та намагайтеся вибудувати із дітьми дружні стосунки.

У пресслужбі поліції зазначили, що більше інформації щодо справи повідомлять згодом.

(Відео може містити ознаки насилля, людей з вразливою психікою просимо утриматись від перегляду)

itvmg.com

EXMO affiliate program