Представник Пентагону заявив, що дедалі більше російських офіцерів в Україні ігнорують накази Кремля (Відео)

12 мая 2022 г. в 02:22

Високопоставлений представник Пентагону заявив, що Вашингтон бачив "неофіційні повідомлення" про те, що російські війська та "офіцери середньої ланки на різних рівнях, аж до батальйонної", відмовляються підкорятися наказам під час нового наступу на сході українського Донбасу, повідомляє CNN.

Чиновник також стверджував, що ці офіцери "або відмовилися підпорядковуватися наказам, або підпорядковуються їм не так охоче, як ви очікуєте від офіцера".

За словами цього чиновника, російські війська зіткнулися з поширеними проблемами морального духу з початку вторгнення, і це лише одна з багатьох проблем, з якими зіткнулися російські військові під час війни в Україні.

Водночас російські сили стикаються з проблемами матеріально-технічного забезпечення, що уповільнює їхнє просування, сказав чиновник.

Наразі в Україні перебуває 97 бойових груп оперативних батальйонів (БТГ) російських військ у порівнянні з 92 БТГ, за оцінкою на 28 квітня, додав чиновник на пресконференції.

"Немає нічого незвичайного в тому, що вони перекидають пару БТГ із Донбасу до Росії для переоснащення або поповнення запасів, а потім перекидають їх назад до України. Це нормально", — додав чиновник.

Але загалом російські війська "додали близько п'яти БТГ в Україні, і всі ці БТГ знаходяться або на сході, або на півдні" України, сказав представник Пентагону.

epochtimes.com.ua

EXMO affiliate program