Презентовано безпілотний позашляховик для військових (відео)

27 ноября 2021 г. в 18:16

Дебютував безпілотний всюдихід Rook. Його розробкою займалися ізраїльська оборонна компанія Elbit Systems та виробник військових систем Roboteam.

Rook – це багатофункціональна роботизована тактична платформа, що відповідає жорстким військовим стандартам. Наприклад, американському MIL-STD-810G, що оцінює стійкість обладнання до різних видів впливу.

У всюдихода модульна конструкція, що дозволяє змінювати пошкоджені компоненти в польових умовах без спеціальних технічних навичок, і гібридна конфігурація батарей, що забезпечує 8 годин руху зі швидкістю 30 кілометрів на годину.

Безпілотник здатний перевозити вантаж, що дорівнює своїй масі – 1,2 тонни. А завдяки сенсорам може пересуватися навіть у повній темряві.

Управління реалізовано через спеціальну програму або контролер. Дальність зв’язку – до кілометра.

Подолати складні ділянки всюдиходу допомагають дорожній просвіт 240 міліметрів. Також він вміє розвертатися на місці та підніматися на 60-відсоткові ухили (31°).

Робота навчили рухатися заздалегідь заданим маршрутом, слідувати за людиною і вишиковуватися в конвой з іншими машинами.

Rook передбачається використовувати для доставки вантажів, евакуації поранених, а також для збору розвідданих за підтримки безпілотних літаків.

Але головне – на них можна ставити різне озброєння, і тоді Rook перетвориться на бойову платформу.

cardiagram.com.ua

EXMO affiliate program