Президент “Десни” та король контрабандистів Олексій Чеботарьов викрадав та вбивав майданівців

6 апреля 2014 г. в 00:27

Викрадення активістів Майдану в основному координував бізнесмен Олексій Чеботарьов , «відомий публіці як король контрабандного тютюну та спирту» , президент і співвласник футбольного клубу «Десна» . Про це на брифінгу в Кабінеті Міністрів України повідомив Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков.


За його словами , до діяльності “тітушок” безпосереднє відношення мали екс -міністр МВС Віталій Захарченко, керівник медіахолдингу “Контакт” Віктор Зубрицький та тіньовий бізнесмен Олексій Чеботарьов.


Чеботарьов разом з групою з 10 -ти чоловік скоював регулярні побиття активістів Майдану, а також викрадення людей. ” Це йшло в тісному контакті зі співробітниками міліції ” , – повідомив Аваков.


Саме за вказівкою Чеботарьова був викрадений і убитий активіст Майдану Юрій Вербицький. ” 10 осіб причетні до викрадення та смерті Юрія Вербицького , троє з них затримані ” , – зазначив міністр внутрішніх справ.


Олексій Чеботарьов також причетний до вбивства журналіста видання “Вести” В’ячеслава Єремєєва.


Свого часу «Наші Гроші» в межах своєї компетенції вивчили профайл цього персонажа.

Олексій Чеботарьов – настільки не публічна особа, що знайти його фото в відкритих джерелах не вдалось. Його бізнес-партнер Юрій Тимошок (голова наглядової ради Чернігівського лікеро-горілчаного заводу, колишній керівник «Сумиспирта» та Холминського спиртзаводу), з яким вони разом володіють футбольним клубом другої ліги «Десна» (Чернігів), розповідав таке:


«Володіє «Десною» група осіб, керуючих компанією БСМ (Бізнес Спорт Милосердя). У неї входить група підприємств. Вони займаються консалтингом, лікеро-горілчаної промисловістю, будівництвом, благодійністю. Чеботарьов – президент компаній і керівник бізнесу. Публічності не любить. Він в основному за кордоном. Спортсмен. Є й досягнення. Чемпіонат Києва з тенісу вигравав», – розповів Тимошок.

EXMO affiliate program