Примусово зробили аборт: 16-літня дівчина в інтернаті хотіла зберегти дитину

12 апреля 2021 г. в 00:33

У Миколаївській області у навчально-виховному комплексі 16-річній дівчинці примусово зробили аборт попри те, що вихованиця інтернату хотіла зберегти дитину.

Це сталося у загальноосвітній школі-інтернаті-ліцеї I-III ступенів, що розташована у селі Берізки Кривоозерського району. Про це на своїй сторінці у соціальній мережі Facebook розповів представник Офісу Уповноваженого президента України з прав дитини Павло Шульга.

За його словами, в інтернаті тиснули на 16-річну дівчинку, яка хотіла зберегти дитину. Декілька днів в ізоляторі дівчинку проти її волі змушували вживати препарати для переривання вагітності.

"Психологічний стан маленької мами вкрай жахливий! На моє питання: "Чи вперше дитина завагітніла в закладі та зробила аборт?", почув чергову брехню: "Так, це єдиний випадок"! Дякую випускникам цього та інших інтернатних закладів за мужність розповісти про всі ті злочини та знущання, які звершуються над дітьми! Звертаюсь до батьків, які віддали на пансіон до інтерната своїх дітей, Ваші діти у постійній зоні ризику та небезпеці!!!", - написав ставник Офісу Уповноваженого президента України з прав дитини Павло Шульга.

Посадовець зазначив, що відвідав з комісією установу. Там йому не змогли пояснити, чому не розглядали можливість збереження життя дитини.

Поліція відкрила провадження за статтею 137 Неналежне виконання обов’язків з охорони життя і здоров’я дітей КК України. За такі дії підозрюваним може загрожувати ув’язнення терміном до трьох років.

Офіс генерального прокурора має намір ініціювати та створити online-канали довіри для дітей, які стали жертвами злочинів або свідками правопорушень.

Надзвичайні новини

EXMO affiliate program