Продавав Starlink для ЗСУ: шахрай обдурив волонтера на майже два мільйони гривень у Вінниці (Відео)

24 мая 2023 г. в 19:52

На Вінниччині викрили зловмисника, який продав неіснуючі Starlink та портативні зарядні електростанції для ЗСУ. Шахрай обдурив волонтерів на 1 700 000 гривень.

Про це повідомляють у відділ комунікації поліції Вінницької області.

Шахраєм виявися 35-річний вінничанин, який організував псевдопродаж. Представляючись керівником громадської організації та приватного підприємства, чоловік обманув волонтера та привласнив його кошти.

“З 33-річним волонтером аферист познайомився під прикриттям благодійної діяльності. Чоловік узгодив з потерпілим продаж 22 супутникових систем Starlink й 50 портативних зарядних електростанцій для потреб військових Збройних сил України. Протягом листопада-грудня 2022 року волонтер перерахував повну вартість замовленого, однак шахрай домовленість не виконав та кошти чоловіку не повернув”, - йдеться у повідомленні.

Загальна вартість збитків 1 мільйон 700 тисяч гривень. Під час проведення санкціонованих обшуків у фігуранта вилучили банківські картки, мобільні телефони, документи та інші речові докази, що вказують на його злочинну діяльність.

Затриманому повідомили про підозру за частиною 4 статті 190 Кримінального кодексу України (Шахрайство, вчинене в особливо великих розмірах). Чоловіку загрожує до 12 років в’язниці з конфіскацією майна.

vinbazar.com

EXMO affiliate program