"Програвши війну в Україні, Росія спробує відігратися": Казахстан готується до можливої загрози (відео)

19 октября 2022 г. в 20:00

Геополітична ситуація у світі змінюється. Росія вибуває з переліку великих країн з серйозними амбіціями, які можуть впливати на прийняття рішень світовими лідерами.

З Росією вже ніхто не рахується. Про це 24 каналу сказав лідер політичної партії "Опора народу" (Казахстан) Нуржан Альтаєв.

Ризик того, що Росія може почати військову агресію проти Казахстану невеликий, але присутній. Після поразки в Україні Росія спробує якимось чином реваншувати й відігратися на комусь,– наголосив політик.

Потрібно враховувати, що Казахстан має найбільшу протяжність кордону з Росією. Ба більше, у північних регіонах країни проживає чимало російського населення, які чекають на Путіна й російські війська. "Схожа ситуація, як це було раніше в Україні", – підкреслив Нуржан Альтаєв.

Казахстан змінює військову доктрину

Після регіонального саміту в Астані Казахстан вніс зміни до військової доктрини. Відомо, що вони спрямовані на збільшення бойового потенціалу сухопутного, військово-повітряного та військово-морського компонента. Мовиться про військову організацію країни шляхом створення необхідного комплекту військ. Зокрема, передбачається створення кібервійськ – організації протидії інформаційно-психологічному та програмно-технічному впливу у військах.

"Дуже серйозна робота ведеться щодо інтеграції системи ТРО до загальної системи оборони держави. Впроваджуються нові форми застосування, способи дії військ і так далі. Сьогодні виділяються великі кошти, і військова доктрина Казахстану змінюється", – зауважив лідер політичної партії "Опора народу".

За словами Альтаєва, основні причини цих змін полягають у тому, що:

Росіяни справді можуть спробувати застосувати військову агресію проти Казахстану. Хоча сьогодні вже очевидно, що ані сил, ані коштів у Росії майже не лишається.

Влада Казахстану дуже боїться протестів всередині країни через дострокові виори, адже рейтинг Токаєва серед місцевого населення стрімко падає.