Прощання з загиблим у катастрофі АН-26 Вільховим: викладачі плакали і рідні у сльозах (Відео)

29 сентября 2020 г. в 18:38

Курсанта Вітіля Вільхового, який 26 вересня помер від опіків в лікарні після катастрофи Ан-26 під Чугуєвом 25 вересня, сьогодні привезуть на Львівщину, де завтра й поховають.

Вранці ж сьогодні з курсантом урочисто прощались у Харкові курсанти і викладачі Харківського університету повітряних сил імені Кожедуба, повідомляє 5 канал.

Під час поминальної церемонії плакали не тільки рідній і друзі загиблого, а й викладачі.

Штурман-інструктор авіаційної ескадрильї Ігор Грисюк під час церемонії прощання зі сьлозами на очах говорив, що загиблі курсанти, в тому числі Віталій Вільховий, були дуже старанними і обізнаними.

“Такого сильного курсу я ще не бачив. Не було такого, щоб він чогось не знав. Навіть нам, інструкторам, деколи ставало ніяково від того, як багато вони знають. Вени знали набагато більше, як це треба було для другокурсників”, – сказав про загиблого курсанта і його друзів інструктор Грисюк.

Як повідомляла раніше ІА “7 Днів-Україна”, внаслідок авіакатастрофи під час навчального польоту військового Ан-26 під Чугуєвом 25 вересня загинули 26 курсантів і офіцерів. Віталій Вільховий був одним із двох курсантів, яких з місця катастрофи швидкі забрали живими. 90% опіків тіла були несумісними з життям і наступного дня Віталій Вільховий помер у реанімації. Він єдиний із загиблих, для ідентифікації якого не знадобився аналіз ДНК. Інших 25 загиблих поховають після того, як як їх ідентифікують за результатами ДНК-експертизи.

newsyou.info

EXMO affiliate program