Протест охопив всі великі міста Білорусі: у сутичках з ОМОНом є загиблі і сотні поранених (Відео)

11 августа 2020 г. в 17:35

Увечері 10 серпня білоруси знову вийшли на масові акції протесту через офіційні результати виборів, за якими Олександр Лукашенко вшосте стає Президентом Білорусі. Протестувальників силою розганяв ОМОН із застосуванням світлошумових гранат і ґумових куль.

У МВС Білорусі заявили про одного загиблого 10 серпня протестувальника – мовляв, він сам випадково підірвався на коктейлі Молотова, який збирався кинути в правоохоронців. Опозиційні білоруські ЗМІ повідомляють про сотні поранених протестувальників внаслідок вибухів світлошумових гранат, офіційна влада про це мовчить.

Опозиційний кандидат у Президенти Білорусі Світлана Тихановська, за повідомленням ЦВК Білорусі, подала скаргу, у якій вимагає визнати результати виборів 9 серпня недійсними та провести повторний підрахунок голосів чи повторне голосування на деяких дільницях. За попередніми результатами ЦВК, Лукашенко перемагає з результатом у 80% голосів виборців, у Тихановської – 10%.

Як повідомив у Twitter сьогодні вранці глава МЗС Литви Лінас Лінкявічус, Тихановська з міркувань безпеки виїхала з Білорусі до цієї балтійської країни. КГБ Білорусі напередодні заявляло, що на Тихановську начебто готували замах.

Світові лідери засудили насилля в Білорусі і закликали сторони до діалогу.

Більше подробиць про другий день протестів у Білорусі – у сюжеті ТСН

7days-ua.com

EXMO affiliate program