Протести у США: потерпіла українська журналістка розповіла про свій стан здоров'я та нападника (Відео)

4 июня 2020 г. в 12:45

Комітет з захисту журналістів повідомив про щонайменше 125 порушень прав ЗМІ і 60 нападів на представників медіа в країні

Щонайменше 2 тижні в гіпсі й на милицях проведе українська журналістка "Голосу Америки" Христина Шевченко. Вона постраждала під час висвітлення протестів у США. "5 канал" зв'язався з кореспонденткою і розпитав її про cтан здоров'я і сам інцидент.

За словами журналістки, вона поїхала знімати демонстрації в Санта-Моніці. Там на неї напав один з мітингувальників. Він ударив дівчину кулаком у скроню, після чого вона втратила свідомість.

Перед нападом Христина встигла зафільмувати радикала і навіть почула, як він запропонував вкрасти в неї камеру. Хоча апарат таки не поцупив. Коли журналістка отямилася, то відчула біль у нозі. Тому змушена була самотужки стрибати до машини. Поліції під час нападу поблизу не було.

Згодом медики діагностували в дівчини перелом двох пальців ноги і травму голови. Нині кореспондентка перебуває вдома. Каже, що майже прикута до ліжка.

У поліцію ще не поскаржилася, бо оговтується від нападу. Втім правоохоронці просять усіх, хто зняв докази мародерства та насилля під час демонстрацій, надсилати відео до відділків. Матеріали використають під час слідства.

Від початку протестів у США Комітет з захисту журналістів повідомив про щонайменше 125 порушень прав ЗМІ і 60 нападів на представників медіа.

"Зараз я ходжу на милицях. У мене перемотана нога. Почуваюся не погано. Щонайменше два тижні точно нікуди ходити не буду. Потім, якщо мені дозволять, з цим ортопедичним чоботом, то я буду виходити. Але, знову ж таки, це не є повна активність", – розповіла журналістка Христина Шевченко.

5.ua

EXMO affiliate program