"Прозомбоване" російське суспільство виявилось не готовим до мобілізації — Bellingcat (Відео)

22 июля 2022 г. в 10:30

За словами розслідувача з Bellingcat, десятки тисяч жителів РФ розповідають про зниклих синів або чоловіків. А прихованої мобілізації для продовження війни замало.

Представник розслідувального гурту Bellingcat заявив, що всі виступи російського президента Володимира Путіна за останні тижні — це спроба якось урятувати свою репутацію, оскільки без мобілізації неможливо набрати потрібної кількості військових, а оголошення мобілізації суспільство не прийме. Про це він заявив в етері телемарафону.

"Той факт, що російський президент не хоче офіційно оголосити мобілізацію, означає, що він розуміє, що навіть прозомбоване суспільство цього не хоче. Десятки тисяч уже мам, батьків розповідають, що в них зникли сини, або чоловіки не повертаються. Це, звичайно, велика ціна, про яку він не попереджав", — зазначив Грозев.

Путін намагається закрити цю дірку, бо продовжувати війну без мобілізації неможливо. "Він намагається заповнити це прихованою мобілізацією, але ці ресурси не нескінченні. Тому моє розуміння в тому, що він у стані паніки", — сказав журналіст-розслідувач.

aspi.com.ua

EXMO affiliate program