"Пугачовщина" і Кавказ: чому РФ розпадається і звідки почнеться повстання? (відео)

27 сентября 2022 г. в 14:50

Якщо говорити російською, то етнічне тіло РФ — "россияне" и "русские" розвалюється на етнічні групи

Попри те, що найактивніші протести проти мобілізацію почалися на Північному Кавказі, найперше, у Дагестані, я більше розраховую на "пугачовщину", не на Кавказ. Якщо й буде повстання на території РФ, воно буде схожим на пугачовщину. Звісно, я говорю про повстання під проводом Омеляна Пугачова у XVIII сторіччі. Бо у декого може виникнути асоціація зі співачкою Аллою Пугачовою, яка зробила заяви, адресовані до російської еліти, пише директор Центру близькосхідних досліджень Ігор Семиволос для НВ, інформує UAINFO.org.

Будемо вважати, що це — гра слів, однак ми знаємо, наскільки непопулярним у Росії може бути війна, яку вони програють. Бо там все тримається на відчутті величі, на воєнній успішності, і я думаю, що не в останню чергу Путін ухвалив таке фатальне для себе зараз рішення саме через те, що він відчув охолодження ставлення до себе, як на рівні політиків (це сталося після ШОС у Самарканді), так і на рівні суспільства. Суспільна думка почала його критикувати. Я думаю, що десь там у них в головах кремлівських ця стара формула працює. І, аби уникнути катастрофи, вони намагаються зараз її якимось чином відтягнути. Це той так званий цугцванг, у який вони потрапляють: кожен наступний крок ще більше ускладнює їхнє становище і ситуацію в РФ.

Ось колишній президент Монголії Цахіагійн Елбегдорж заявив, що з початку кривавої війни проти України найбільше постраждали етнічні меншини, зокрема, мешканці Бурятії, Туви, Калмикії, яких Кремль використовує як гарматне м’ясо. Саме тому, за його словами, Монголія готова прийняти людей, що рятуються від путінської мобілізації.

Бо дійсно, Путін, фактично, здійснює геноцид малих народів РФ, бо цих народів йому не шкода. І, російський диктатор ставиться до цих народів як будь-який колонізатор, імперіаліст, демонструючи, що Росія є і залишається імперією. Ми ж бачимо, що велика кількість жителів цих національних республік тікає у Монголію, а це означає, за великим рахунком, що Росія розпадається. Тобто політичне і етнічне тіло РФ (українською мовою тут важко сказати, бо ми використовуємо одне слово росіяни для перекладу слів «россияне» и «русские»), але якщо говорити російською, то це етнічне тіло «россияне» и «русские» розвалюється на етнічні групи. Ми бачимо зараз якраз відновлення етнічностей. Відповідно, претензія, яка висувається, поки дуже неголосно, жінками, представницями націй Північного Кавказу, або жінками Татарстану, Калмикії, Башкирії, Туви, Бурятії, Якутії — це поки що звучить як істерика, як паніка, але через якийсь наступний крок ця претензія перетвориться на націоналізм. На націоналізм націй, які пригнічуються. Будуть шукатися спроби вийти із цього становища, тобто позбутися нарешті — раз і назавжди — цієї російської імперської сили, яка змушує людей цих народів гинути за інтереси далекої і незрозумілої Москви.

EXMO affiliate program