“Путін отримав чудовий подарунок до ювілею”: можливі причини вибуху на Кримському мосту назвав військовий експерт (ВІДЕО)

8 октября 2022 г. в 14:00

Пошкодження Керченському мосту могли завдати партизани, які діють на Кримському півострові. Такою думкою поділився військовий експерт Юрій Федоров в інтерв’ю телеканалу FREEДОМ сьогодні, 8 жовтня.

“Я хочу процитувати повідомлення російського антитерористичного комітету. Воно вже потрапило до мережі. Йдеться про те, що на мосту стався підрив якогось вантажного автомобіля, що викликало пожежу на цистернах із паливом. І ось ці вражаючі відео з цистернами, що горять, з яких хлище паливо, — результат підриву вантажного автомобіля. Тобто, антитерористичний комітет Російської Федерації вважає, що це не випадкова аварія, не щось таке, що трапилося через недогляд технічних служб. Це наслідок вибуху”, — сказав Федоров.

Він наголосив: важливо, що цей Кримський міст, який був, можна сказати, одним із улюблених дітищ президента РФ Володимира Путіна, виявився пошкодженим та закритим.

Поки не відомо скільки часу знадобиться для ремонту мосту. Але, як зазначає Федоров, це не години і навіть не тиждень. До того ж, необхідно з’ясувати причини події. Експерт не виключає, що це справа рук партизанів.

“Якщо це справді вибух автомобіля вантажного, значить питання — хто підклав вибуховий пристрій. Ми можемо здогадуватись, хто це зробив. Чи це якісь російські партизани, які вже беруть до рук зброю, які воюють з режимом Володимира Путіна. Але імовірнішим мені видається, що це справа рук партизанів, які пов’язані з Україною. Це справа патріотів України. Ми можемо, звісно, фантазувати, але я думаю, що реальна причина таки — дії партизанів, патріотів України, які працюють у Криму”, — резюмував Федоров.

Експерт також звернув увагу на те, що такі масштабні пошкодження мосту, які можна побачити на відео, міг спричинити дуже значний вибух. Федоров вважає, що відновлення мосту займе дні, а то й тижні.

“Це десятки, а то й, можливо, під сотню кілограмів вибухівки, якщо говорити в тротиловому еквіваленті. Але є й ефективніші вибухові речовини. Але я думаю, що десь близько сотні кілограмів це. Це не так просто закласти у вантажівку, направити цю вантажівку. Що це за автівка була? Це одному богові відомо. Важливо, що президент РФ Путін отримав чудовий подарунок до свого 70-річного ювілею. А стратегічне значення, як я вже сказав, це перекриття мосту щонайменше на кілька тижнів”, — сказав Федоров.

EXMO affiliate program