Путін показує м'язи: ядерна зброя Росії пройшла Червоною площею (Відео)

9 мая 2022 г. в 00:32

Російські війська провели генеральну репетицію військового параду на честь Дня Перемоги, що відбудеться 9 травня у Москві.

В рамках репетиції Червоною площею проїхала міжконтинентальна балістична ракета РС-24 "Ярс", у небі пролетіли військові літаки та вертольоти, війська пройшли строєм і проїхала артилерійська техніка.

РС-24 "Ярс" — це міжконтинентальна ракета з термоядерним зарядом та дальністю польоту до 12 000 км.

Це свято традиційно відзначається на честь поразки нацистської Німеччини під час Другої світової війни, але цього року багато росіян думатимуть про свої війська в Україні.

За даними Reuters, президент Путін виступить з "апокаліптичним" попередженням Заходу під час святкування 77-ї річниці перемоги Радянського Союзу над нацистською Німеччиною, вказавши на величезну вогневу міць Росії, яка воює в Україні.

Непохитний перед глибокою ізоляцією Заходу після того, як він наказав вдертися в Україну, Путін виступить на Червоній площі перед парадом військ, танків, ракет і міжконтинентальних балістичних ракет.

У прольоті над собором Василя Блаженного візьмуть участь надзвукові винищувачі, стратегічні бомбардувальники Ту-160 і, вперше з 2010 року, Іл-80 "Літак Апокаліпсису", який перевозитиме керівництво Росії у разі ядерної війни, повідомили у Міністерстві оборони.

У сценарії ядерної атаки Іл-80 має стати пересувним командним центром президента Росії. Він оснащений технологіями, але конкретні деталі є державною таємницею Росії.

69-річний кремлівський лідер неодноразово порівнював війну в Україні із викликом, з яким зіткнувся Радянський Союз, коли нацисти Адольфа Гітлера вдерлися до країни у 1941 році.

epochtimes.com.ua

EXMO affiliate program