Путін поставив Зеленському нові умови щодо Донбасу: «Інакше все миттєво зайде в тупик» (Відео)

16 ноября 2019 г. в 11:48

Новий закон України про особливий статус Донбасу має бути погоджений з керівництвом самопроголошених «ДНР» і «ЛНР», а Україні слід тепер розводити війська по всій лінії фронту на Донбасі.

Такі нові умови щодо Донбасу поставив Президенту України Володимиру Зеленському Володимир Путін. Про це Президент Росії заявив на брифінгу після саміту BRICS у Бразилії пізно ввечері 14 листопада.

Погодження Україною з кремлівськими маріонетками «ДНР» і «ЛНР» нового закону про особливий статус Донбасу Путін назвав «ключовим питанням».

«Якщо буде прийнято щось таке, що не буде погоджено з «ДНР» і «ЛНР», то тоді все миттєво зайде в тупик», — заявив Путін, додавши, що так звана «формула Штаймаєра «не несе ніякого змісту» і Росія, мовляв, пішла на її узгодження, щоб був хоч якийсь «поступ вперед» у питанні Донбасу.

Щодо недавнього розведення військ на трьох ділянках Донбасу, відповідно до Мінських домовленостей 2016 року, «то це добре», сказав Президент РФ, але цього мало.

«Треба розвести по всій лінії, щоб хоч гармати не стріляли», — заявив очільник Кремля.

Також Володимир Путін наголосив, що його двосторонньої зустрічі з Президенотм України до саміту в «нормандському форматі» не буде.

«Домовились зустрітить в нормандському форматі, то що ж ми будемо бігати туди-сюди», — заявив Путін.

Раніше умовою зустрічі в «нормандському форматі» Кремль називав визнання Україною так званої «формули Штайнмаєра» та розведення військ на трьох ділянках фронту — біля Станиці Луганської, Золотого і Петрівського.

Всі ці умови Україна виконала, однак Кремль досі не погодив дату зустрічі «Нормадської четвірки».

Тепер Путін взявся висувати Зеленському нові умови.

7days-ua.com

EXMO affiliate program