Путін принизив генералів РФ на весь світ – Офіс президента (Відео)

9 октября 2022 г. в 21:16

Радник Офісу президента Олексій Арестович прокоментував присвоєння лідеру Чечні Рамзану Кадирову звання генерал-полковника. Це друге звання, отримане ним з 24 лютого – наприкінці березня він став генерал-лейтенантом.

Про це йшлося в ефірі "Фейгін LIVE". За словами Арестовича, "більшого плювка в обличчя Російський офіцерам не можна уявити". "Вирівняв у званнях з візаві своїм. За всю військову історію, крім сталінських репресій, напевно, я не можу уявити таких принижень. Сталін з одного боку принижував, з іншого підносив і нагороджував, ліпив з них полководців. Ці ані політичних цілей виконати не можуть, навіть з величезними втратами... А тут ще кадировська історія. Чесно кажучи, цікаво, до яких меж приниження можуть дійти в Росії", – коментує він.

Арестович упевнений, що військове командування має відповісти на це приниження, але поки про це мови не йде. "Не видно перспективи цієї відповіді. Мовчки ковтають і все", - сказав він.

Радник ОПУ також зазначив, що російська пропаганда почала активно критикувати армію за невдачі на фронті, що підтримується і стимулюється Кремлем. "Спочатку кинув на бійню з незрозумілими цілями і поганою підготовкою, потім звинуватив у тому, що не вийшло, тепер ще всіляко принижує і заохочує публічне приниження військових. Якби у російських генералів був інстинкт самозбереження, уявлення про військову честь, вони б зробили те, що маршали зробили зі Сталіним – лаялися між собою страшно, але вони вирішили через систему негласної кругової поруки протистояти навіть самому Сталіну. Що і закінчилося тим, що заарештували Берію. Це дуже багатьох з них рятувало протягом війни. Вони дуже чітко розуміли, що один одного вони можуть ненавидіти і підсиджувати, але в цілому як каста повинні протистояти, інакше їх зжеруть. ... Зараз є явний перекіс, все це щодо російських військових. Російська армія пролила кров, ліг повністю кадровий склад, втрати – більше 160 тисяч вже вбитими і пораненими. Всі кадрові, які наступали, строковики і так далі. Вона пролила цю кров, чесно намагаючись виконувати божевільні накази російського військового і політичного керівництва. І їй же так смачно плюють в обличчя і топчуть, виставляють на посміховисько", – сказав він.

aspi

EXMO affiliate program