Путін пробуде при владі не більше 3-6 місяців. Є ознаки, що його здоров'я погіршується: колишній розвідник МІ-6 (відео)

16 июня 2022 г. в 01:10

Представники західної розвідки вважають, що президент Росії Володимир Путін може стати недієздатним із медичного погляду «через три-шість місяців», заявив колишній розвідник МІ-6 Крістофер Стіл, повідомляє Yahoo News.

Стіл також заявив, що ЦРУ та інші агентства вважають, що російського президента може бути повалено найближчими місяцями через його «катастрофічне» вторгнення в Україну.

Стіл також сказав, що хоча одним із факторів буде його «погане» здоров'я, усунення також залежатиме від того, що відбуватиметься в Україні і чи зазнає Росія більше втрат.

«Я не бачу його (Путіна) при владі через три-шість місяців. Є ознаки того, що його здоров'я похитнулося, що буде одним із факторів, що впливають на це. І якщо те, що нам кажуть ЦРУ та інші, а також наші джерела, правда, то схоже, що він може стати недієздатним у цей проміжок часу. Це режим силовиків, де люди повинні боятися лідера, і якщо лідер виявиться недієздатним, то проти нього почнеться рух, я впевнений», — сказав Стіл в інтерв'ю BBC Radio 4.

Колишній агент МІ-6 також сказав, що наступник Путіна навряд чи буде ліберальнішим за нього, але це буде той, хто прямо зацікавлений у виході з війни:

«Я не думаю, що це означало б добрі стосунки із Заходом, але, принаймні, у нас могли б бути переговори, під час яких вони могли б заявити, що не втратили своєї репутації, бо звинувачують колишнього лідера».

У лютому під час зустрічі з білоруським диктатором Олександром Лукашенком було видно, як Путіна «нестримно трясе». У квітні питання про здоров'я президента РФ загострилися.

Минулого місяця представник українських спецслужб заявив, що російський лідер має рак, але він «не помре завтра».

Москва не відреагувала на чутки про здоров'я Путіна. У листопаді 2020 року офіційний представник Кремля Дмитро Пєсков вже спростовував широко поширені твердження про те, що російський президент хворий на хворобу Паркінсона і перебуває на межі відставки.

«Це абсолютна нісенітниця. З президентом все гаразд», — заявив тоді Пєсков.

Разом з тим минулого місяця повідомлялося, що Путіну вдалося пережити замах, скоєний два місяці тому. Західні офіційні особи, схоже, скептично сприйняли це твердження.

EXMO affiliate program