Путін випробує ядерну ракету, здатну вразити США (Відео)

25 апреля 2022 г. в 23:20

Кремль оголосив у суботу, що планує до осені випробувати міжконтинентальні ядерні ракети нового покоління, здатні вразити США.

Як повідомляє Reuters, про амбітну мету росіян оголосив у суботу глава російського космічного агентства «Роскосмос» Дмитро Рогозін лише через кілька днів після першого тестового запуску в середу.

Проте, на думку західних військових експертів, будуть потрібні додаткові випробування, перш ніж ракету можна буде запустити.

«Сармат» здатний нести 10 і більше ядерних боєголовок та вражати цілі за тисячі кілометрів у США чи Європі.

Тест цього тижня відбувся після кількох років затримок через технічні та фінансові проблеми. Ракетні випробування ознаменували демонстрацію сили з боку Росії у той час, коли війна в Україні підняла напруженість у відносинах зі Сполученими Штатами та їхніми союзниками до найвищого рівня з часів Карибської кризи 1962 року.

В інтерв'ю російському державному телебаченню Рогозін сказав, що ракети будуть розгорнуті підрозділом у Красноярському краї Сибіру, приблизно за 3000 км на схід від Москви.

Він додав, що вони зберігатимуться в тих самих місцях і в тих же шахтах, що й ракети «Воєвода» радянської епохи, які вони замінять, заощадивши «колосальні ресурси та час».

Рогозін додав, що запуск нової російської «суперзброї» стане історичною подією, яка гарантує безпеку «дітей та онуків» Росії на найближчі 30-40 років.

epochtimes.com.ua

EXMO affiliate program