«Путін вміє читати геополітику». Які висновки Кремль зробив з візиту Пелосі до Тайваня — Клімкін (відео)

6 августа 2022 г. в 03:30

Павло Клімкін, дипломат, міністр закордонних справ України 2014−2019 років, розповів Радіо НВ, які висновки зробив Кремль після візиту Ненсі Пелосі до Тайваню.

«У Кремлі вміють читати геополітику, і Путін уміє читати геополітику. Він розуміє, що Штати хотіли показати спокійну впевнену силу, що вони готові розмовляти, але тільки на своїх умовах. Це те, що вже повторювали представники американської адміністрації: так, ми готові розмовляти, так, розмова рано чи пізно почнеться, але на наших умовах. І так само вони говорять Китаю, але з Китаєм це фундаментальна відмінність, із Китаєм готові розмовляти, готові домовлятися про взаємне врахування поглядів і умов. А з Росією має бути дуже чітко: домовляємося на наших умовах, це має бути спільна стратегія України та Заходу», — розповів колишній міністр.

Клімкін додав, що шлях України у найближчі 20 років — «це повністю стати частиною Заходу, причому мати там і вплив, і можливість впливу на відпрацювання внутрішніх правил і принципів Заходу».

Він додав, що це найкраща стратегія незалежно від конкретних форматів.

«І ми прекрасно розуміємо, що в перезавантаженні, яке відбудеться, питання, а де взагалі опиниться Росія, оскільки в першій лізі її на перспективі не буде. Але це робить російський режим ще небезпечнішим на етапі занепаду», — сказав дипломат.

нв

EXMO affiliate program