“Путіна – під суд”: в Хабаровську зібрався наймасштабніший мітинг проти російської влади (відео)

11 июля 2020 г. в 23:00

У суботу, 11 липня 2020 року, жителі далекосхідного міста Хабаровськ (РФ) вийшли на протест. Вони обурені арештом їхнього губернатора Сергія Фургала, підозрюваного у замовних вбивствах.

“Дякуємо за вашу підтримку. Такої одностайності ще не бачив ні Хабаровський край, ні Далекий Схід, ні Росія. Ми впевнені, що ви будете почуті. Все почалося з мирної акції підтримки. А вашу ходу центральними вулицями Хабаровська вже порівняли з “безсмертним полком”. Зараз ми звертаємося до вас з проханням – не допустити заворушень і затримань. Ви свою позицію висловили. Ми її поділяємо разом з вами і поважаємо. Але ми закликаємо вас до розсудливості. Агресія може нашкодити всім, в тому числі і губернатору Хабаровського краю Фургалу. Ми просимо вас розійтися по домівках і повернутися до своїх рідних і близьким. Не слухайте провокаторів і не піддавайтеся їх закликам”, – йдеться у зверненні прес-служби губернатор Хабаровського краю.

Мітинг проводився мирно, поліція не втручалася у хід зібрання, під час яких лунали заклики “Це наш край!”, “Москва, йди геть!”, “Путін – злодій!”, “Путіна – під суд!”, “Ми не голосували за поправки!”.

Після закінчення акції протесту учасники поставили свої підписи під зверненням щодо звільнення Фургала.

DVHab називає сьогоднішнє зібрання “наймасовішим мітингом в історії Хабаровська”.

Губернатора було затримано за наказом федерального центру 9 липня у Москві, після того, як під час так званого конституційного референдуму за “обнулення” термінів президентського правління Путіна відповідна ініціатива Кремля навіть за офіційними даними отримала у Хабаровському країни один з найнижчих рівнів підтримки.

vgolos.com.ua

EXMO affiliate program